woensdag 16 december 2015


Ik hoop niet dat ik iemand kwets of irriteer maar Kerst ik heb er zo weinig mee. 


In november en december bereiden veel mensen zich voor op de feestdagen. Want de decembermaand is een gezellig drukke maand. Sinterklaas, kerstmis en oud op nieuw. Ik doe daar ook dapper aan mee hoor omdat ik een gezin heb en een kleinzoon. En voor de meeste mensen behoort dit een gezellige maand te zijn. Maar er zijn ook mensen die ontzettend opzien tegen de feestdagen, en met name de kerstdagen. Misschien bestaat Kerstdepressie?? ik weet het niet. 
Wij gaan die dagen heerlijk naar het boshuisje toe  en daar krijgen we gezellig aanloop van onze dierbaren. We eten gezellig en kletsen en drinken. Vooral buiten komt veel verlichting te hangen. dat staat ook heel sfeervol. Verder zag ik in het blad Landelijk Wonen een heerlijk dik gebreide plaid op een bank liggen heerlijk leek me dat.
Ik heb wat dikke lichtgrijze wol gekocht en ben aan het haken geslagenen nu ligt hij heerlijk op mijn bank en kan ik er lekker in wegkruipen met koude avonden.

Ik wens iedereen een heerlijke maand toe en hoop volgend jaar weer van jullie blogs te mogen genieten. Ik wil iedereen bedanken voor al de lieve reacties op mijn blog en ben heel blij met mijn nieuwe volgers.  

TOT VOLGEND JAAR

LIEFS

Anneke 

27 opmerkingen:

Janny zei

Lekker die plaid. Leuk dat je dat zelf kunt.
Heerlijk met de Kerst in jullie boshuisje, fijn toch?
Ieder moet de Kerst maar op een manier vieren die hem/haar het beste ligt. Die verplichting om alles te versieren en overhoop te halen, hoeven we tegenwoordig niet meer te accepteren. Natuurlijk houd je rekening met je naasten en hun wensen maar het plezier in Kerst ligt gewoon in gezellig samenzijn hoor, wat mij betreft.
Fijne feestdagen en goede jaarwisseling!
Liefs,
Janny

Mirjam zei

Hoi Anneke,
Misschien is het de gedachte dat er zo vreselijk veel moet, qua eten, versieringen en boodschappen doen en zo. En wat dacht je van die visite en op visite gaan, en vooral niemand overslaan... Ja zo is het ook niet leuk, en dan krijg je inderdaad een kerstdepressie. Je hebt het dus heel handig gedaan, lekker weg en dan op een veel relaxtere manier je visite ontvangen, lekker de versiering buiten doen en genieten van de rust en kalmte, en vooral van elkaar.
Ik wens je heel fijne dagen, met je gezin, en een mooi uiteinde.
En natuurlijk een heerlijk nieuwe blogjaar,
Liefs,
Mirjam

p.s En jouw deken is veel mooier...

Roelie Steinmann zei

Mooie plaid zeg, heerlijk zo op de bank, kaarsjes aan, boek erbij, zalig. En wat betreft kerst, tja joh iedereen viert het toch op zijn eigen manier. Heerlijk genieten zoals je het zelf wil. Dat is pas echte kerst ;).

Hele fijne dagen, Roelie

inge van der sanden zei

Ik ben ook niet dol op de Kerstdagen...de weken ervoor zijn vaak leuker dan de Kerstdagen zelf...ik heb alle verplichtingen afgeschaft...
Wij blijven lekker thuis...en niets moet alles mag...onze dochter komt eerste Kerstdag eten met haar partner...en dan zien we wel.
Ik wens je toch fijne dagen hoor Anneke, geniet van je boshuisje...
Tot volgend jaar.

Groetjes,
Inge, my choice

Rust en tiek zei

Wat een prachtig plaid! Ik wilde dat ik het kon. ;-)
Heerlijk toch, lekker weg? Je moet vooral doen waar je je goed bij voelt hoor.

Ik heb zelf ook niet zoveel met kerst. We hadden ook niet zoveel zin in al die verplichtingen dus wij gaan er ook een paar daagjes tussenuit.

Geniet ervan, gezellige dagen!

Groetjes, Mariska

Home and Lifestyle zei

Ik snap je wel hoor...aan de ene kant vind ik deze dagen best gezellig, maar er zit inderdaad ook zoveel bij wat zogenaamd schijnt te moeten. Aan dat laatste doe ik dus niet mee. Het eten krijgt wel meer aandacht, maar zeker niet buitensporig en eigenlijk zit ik het liefst lekker ontspannen in mijn dagelijkse kloffie op de bank. Verplichtingen hebben we niet zoveel meer en naar de meiden toe leg ik ze ook absoluut niet op.

Wat lekker dat jullie naar het boshuisje gaan. Daar kun je ook op je eigen manier de feestdagen invullen. Ik hoop in het nieuwe jaar weer van je blogposten te mogen genieten en wil jou ook bedanken voor je lieve en trouwe reacties...ik lees ze elke keer weer met plezier!

Ik wens je hele fijne feestdagen en alle goeds voor 2016 toe! Liefs, Ingrid

Tussen Wal en Schip zei

je bent niet de enige hoor. Hier sobere versiering en verder lekker naar t strand met de kerst en daar gewoon frietje pakken :-)
geniet van jullie buitenverblijfje en ondanks dat je er geen zin in hebt wens ik je hele goede maar bovenal Gezegende dagen!
Liefs,
Alberta

Lydia Kant zei

Die plaid is prachtig geworden! En fijne dagen samen in jullie boshuisje!

crochetcookingandmore zei

Je plaid ziet er heerlijk uit!! Sfeervol zo´n eigen creatie.
Kerst is voor mij het feest van de geboorte van Jezus. Heb niks met de verplichtingen er omheen. Familiebezoekjes, verplicht lang tafelen, etc. heb er niks mee. Wel gezelligheid in huis, daar houd ik van; gewoon lekker met eigen gezin en even iets extra's koken of iets nieuws uitproberen.
Ik wens je fijne dagen in het boshuisje en tot volgend jaar!

Anoniem zei

Anneke, wat is je plaid mooi geworden!
Fijne dagen alvast!

Het Moonhuis zei

Ik ben ook altijd blij als het weer januari is hoor, niet dat we het niet gezellig hebben met die dagen hoor, ik ben gewoon niet zo´n december mens zeg maar.
Fijn dat jullie naar jullie huisje gaan. Als het weer voorbij is, zeg je toch weer dat het zo gezellig is geweest, let maar op ;-)
Wat kun jij mooi haken zeg, je plaid is prachtig geworden en altijd leuk om te kunnen zeggen dat je het zelf gemaakt hebt.
Fijne feestdagen!!!

Liefs Monica

Joke zei

Heerlijk dat jullie naar het boshuisje gaan met de kerstdagen
Ik heb dat met oudejaarsavond het liefst kruip ik vroeg in bed heb zo`n hekel aan die avond ben altijd weer blij als het voorbij is.

Gezellige dagen.

Groetjes Joke.

Gerda - M'n Woonstek en Leven zei

Als ik jouw mooie plaid zie liggen, dan beginnen m'n vingers te kriebelen. Haken is zo ongeveer ook het enige aan handwerken wat ik kan :-)
Hier thuis veel versieringen, ik houd daar van. Aan verplichtingen ontkom je haast niet als er nog een oude schoonmoeder is waar je rekening mee wilt houden. Wij maken daar maar niet zo'n punt van.
Geniet van de komende weken, thuis en in jullie boshuis! Voor je het weet, stap je de drempel van 2016 over.......
Warme groet, Gerda

Marjonel M zei

Met mijn gezin kerst vieren heerlijk maar het moet geen verplichting zijn. Ik ben dan ook wel blij als het weer januari is.

Prachtig plaid heb je gehaakt.

Ik wens je hele fijne dagen toe met je dierbaren in het boshuisje.
Liefs, Marjonel

Jilly Garcy zei

Prachtige plaid heb je gemaakt, wat leuk dat je dit zelf kan , ik word er héél zenuwachtig van .
De feestdagen , daar zeg je iets , bij ons in de zaak is het dan super druk en iedereen ongeduldig ..

Kerstdag komt de familie hier thuis dineren ,het is mijn beurt dit jaar , ik maak het dan extra gezellig .
Voor de rest wou ik dat het snel 2 januari is, dat overdreven gedoe daar hou ik niet van .
Geniet van alle rust daar in jullie boshuisje , het lijkt mij een super idee.
Fijne dagen ,
groetjes , Christel , garcyasplace

"Création" zei

Lieve Anneke,

Wat SUPER van je dat jezelf deze heerlijke dikke
warme plaid hebt gebreid, het ziet er zeer aangenaam uit.
Het geeft zo'n heerlijk gevoel van geborgenheid.

Tsja de kerstdagen, één ding is zeker je hebt niemand
gekwetst met deze uispraak hoor als ik alle reactie's lees, hihi
Wij vierden het elk jaar samen met mijn moeder, en vooral de diners
daar besteed ik altijd veel werk aan. Louter overigens omdat
ik heel graag kokkerel en niet omdat het moet.

Maar helaas leven ons beide ouders niet meer, zoals je weet is
mijn moeder vorig jaar 1 dag na kerst overleden, en omdat deze periode
voor mij nu zeker wel lastig voelt gaan wij saampjes dit jaar
eens heerlijk twee dagen uit eten, en laat ik me eens heerlijk verwennen.

Maar net als velen ben ook ik blij als we weer in januari zijn beland,
en uit kunnen kijken naar alles wat er in de natuur gebeurt, het begin
gaan proeven van een komende lente, heerlijk.

Lieverd, geniet met volle teugen in jullie knusse boshuisje, lijkt
me helemaal top zo in de natuur en dan met een klein gezelschap
heerlijk samenzijn, dat is puur genieten.
Wens je een fijne periode toe en hoop ook in januari weer van je
mooie posten te kunnen genieten.

Ook wil ik jou bedanken voor je altijd lieve reactie's, ik lees
ze bijzonder graag........

Veel liefs,
Josephine

Anoniem zei

Natuurlijk krijg je in de bladen grote tafels te zien waar iedereen op zijn 'kerstbest' (het liefst dit jaar met zo'n 'foute' kersttrui aan) gezellig in zijn pannetjes staat te roeren (we MOETEN blijkbaar aan de gourmet???) en het huis uitziet als in een tuinwarenhuis met alle toeters en bellen. Fijn, als je ervan houdt...En anders ga je gewoon met je oude spijkerbroek en slobbertrui op de bank zitten en geniet van het niks moeten...Ook prima toch?
Hier zal het ook gewoon rustig zijn, onder ons, zonder verplichtingen. Wel vind ik het leuk om het huis wat meer te versieren, daar geniet ik toch van. Een klein beetje extra aandacht voor het eten, gewoon door het net wat anders op te dienen en voor de rest zien we wel...
Geniet van elkaar in jullie boshuisje (jaaa, dat past natuurlijk ook mooi in die bladen, hihi) en voor je het weet is het alweer 2016! Fijne dagen!!
Liefs, Peetje

Judith zei

Ik vind jouw vooruitzichten op de kerst in een boshuisje met je dierbaren om je heen toch wel erg mooi klinken!

Persoonlijk houd ik wel van de gezelligheid rondom de feestdagen, zo lang het met een fijn gezelschap is... want uiteraard heb je ook altijd wel familieleden waarbij het een verplicht 'uitzitmoment' is;-)

Oud en nieuw vieren we dit jaar voor het eerst in onze nieuwe buurt en omdat die buurt heel gezellig is, besloten we gewoon lekker thuis te blijven en hier met de andere thuisblijvers het nieuwe jaar in te toosten!

Ondanks dat jij ertegenop, hoop ik toch dat je juist kunt genieten van je zegeningen (om maar een beetje in de kerstsferen te spreken hihi)

Groetjes en fijne feestdagen!

It's me zei

Kerstdepressie .....zou dat het zijn?....ik deel het gevoel met je hoor....maar word met de winkel wel meegetrokken in de kerst.....we hebben nog nooit een boom gezet ....erg he ?? Zie ik je nog in de winkel?..voor de kerst of niet ?...hoop van wel :-))))...fijne dagen liefs Ria x❤️

Anoniem zei

Lieve Anneke, je kwetst mij niet. Ik denk dat wij er ongeveer wel gelijk over denken.
Weet je, de commercie maakt er iets van wat het helemaal niet is. Kerstfeest is de herdenking van de geboorte van de Heere Jezus en de verwachting van Zijn wederkomst.
Wat het geworden is, is veel en exclusief eten, de meest mooie kleding en instant, kant en klare lachende gezinnen rondom de tafel. Dat is niet haalbaar.
Met zo'n raar plaatje is het niet raar dat veel mensen in een harde klap hun eenzaamheid en verlies voelen.
Ik hou mij vast aan mijn geloof en de rest laat ik op zijn beloop. Een mooi bos bloemen vind ik mooi om neer te zetten, 1e kerstdag ga ik met mijn broer mee naar mijn oude vader en de zondag na de kerstdagen ga ik met een andere broer genieten van een Messiah-uitvoering in de stadsschouwburg van Amsterdam. Daar zie ik erg naar uit.
In de reacties hierboven zie ik niemand heel enthousiast, de meesten verlangen naar 2 januari dat alles weer over is. Dat zegt wel wat.

Ik wens jou en je familie een mooie tijd in jullie boshuisje, geniet ervan en hou het bij jezelf, wat jij/jullie kunnen! God is met jullie!

Veel liefs, Gerry

Saskia Hoofdman zei

Mooi hoor dat kleed echt geweldig dat je dat kan.

Iedereen viert kerst op zijn eigen manier, mooi toch.

Ik vond kerst altijd helemaal geweldig mijn ouders kwamen altijd eten en stond dan 2 dagen te koken (om dat ik dat leuk vond) . Nu ze zijn overleden in 2014 en mijn schoonmoeder ook is het toch anders en dan extra verdrietig dat ze er niet meer zijn.

De verplichtingen zoals andere ze noemen had ik graag gehad, dan hadden ze er nog geweest. De kerstboom staat er wel gewoon vol met lichtjes met engelen haar en witte versiering. En voor de kinderen liggen er straks pakjes onder de boom.

1e kerstdag doe ik mooie kleren aan omdat mijn zoontje van 8 dat leuk vind ( die draagt t liefst altijd een pak met stropdas en hoedje) we gaan dan uitgebreid brunchen met alles wat de kinderen en wij lekker vinden. In de avond eten we minder uitgebreid dan vroeger maar wel anders als een normale dag, 2e kerstdag houden we pyjama dag en doen we spelletjes met de kinderen en kijken we films.

Fijne tijd in het boshuisje,

Groetjes,

Saskia

van alles wat in huis en tuin. zei

Ha, Anneke: mij kwets je niet hoor! Iedereen moet toch zelf weten wat ze met deze dagen doen! Ik ben ontzettend dankbaar dat ik deze dagen met familie kan vieren en dat we het dan ook nog gezellig hebben met spelletjes doen.... de mannen die in de keuken staan....het samenzijn met broers.....ach, zoveel mooie dingen.
In die dagen komen de mooie herinneringen aan de kerstdagen in ons ouderlijk huis naar boven (mijn ouders leven niet meer)...... en ik hoop dan dat mijn (klein)kinderen later ook mooie kerstdagen als herinnering hebben!
Voor mensen die eenzaam zijn en verdriet hebben is het een moeilijke tijd als je de plaatjes van de reclames zo ziet langskomen, hun verdriet wordt dan alleen maar versterkt!
Maar wat ik bij sommige reacties lees vind ik wel jammer: ik zou zeggen.... tel je zegeningen wanneer je elkaar nog hebt om iets mee te vieren en maak er iets moois van!
Ik ben, geloof ik, de enige die nog geen zin heeft in die saaie januarimaand!
Maar jij doet dat gelukkig op jouw manier door naar je boshuisje te gaan en daar je gezin te ontvangen.....heerlijk!
Geniet van het samenzijn en een goed en gezond 2016 toegewenst!

Groetjes Trijnie

Marjan zei

Ik heb ook niet echt veel met kerst. Vooral dat verplichte vind ik niets. Wij vieren het lekker klein dit jaar. Heerlijk rustig. Leuk spelletjes doen en wandelen met Jack. Daarna lekker eten. Niets bijzonders maar wel met het mooie servies van mijn ouders op tafel. Dat hoort er gewoon bij, net als het toetje dat mijn vader altijd maakte.

Jouw plannen om naar je boshuisje te gaan en daar lekker rustig kerst te vieren klinkt ook heel aanlokkelijk. (alleen ben ik bang om daar te slapen hahaha)
Ik wens je heerlijke rustige dagen met heel veel genietmomenten.

liefs Marjan

Corine(THUIS) zei

Ik vind het een superidee! Wou dat ik ook een boshuisje had ;-)
Ach en ondanks onze moeite met deze dagen zullen we echt wel mooie momenten hebben hè?!
Lieve groet!

lia zei

ik ben ook niet zo van het uitpakken met de kerst. Wel ga ik dit jaar weer koken voor de kinderen die tweede kerstdag komen.
En dat ze er zijn vind ik al het mooiste geschenk.
Verder gewoon lekker doen waar je zin in hebt.

Veel plezier in jullie boshuisje.
En geniet van elkaar.
Graag tot blogs in 2016
Liefs lia

It Is The way of life zei

Ik vier de kerst ook niet uitbundig één dag samen met de kinderen en kleinzoon , en daarna lekker gewoon thuis niks hoeft relex dus .Fijn dat jullie naar het boshuisje gaan en geniet samen met je dierbaren Anneke !
Fijne feestdagen en een gezond 2016 !
Liefs Ida

What's in a day zei

Geniet samen lieve Anneke!!! Samen zijn is zo belangrijk, win laten alle drukte ook aan ons voorbijgaan!

Liefs Eefie