donderdag 22 augustus 2013

Van sierui tot berenklauw

Van de week liepen wij te wandelen en  langs de kant van de weg zagen we veel berenklauwen staan. Mooi zijn ze nu ze zo aan het verdrogen zijn.  Hebben jullie wel eens geprobeerd om ze te plukken? Mij lukte het in ieder geval niet. Maar ik had ze gezien en dan wil ik ze hebben ook. Dus Jan en ik naar huis en gewapend met een snoeischaar hebben we toch wat van de berenklauw kunnen plukken.

Mooi zijn ze zo he?


 Zo staan bij mij om de hoek  in een stadstuin hele grote sieruien, prachtig vind ik ze maar ja die kan ik, braaf als ik ben,  niet zo maar plukken he?  Nu had ik van de zomer ook ineens een paar sieruien in mijn tuin. Misschien door de wind of de vogels geen idee maar ze waren wel aanmerkelijk kleiner als die in de stadstuin.
 
Nu 4 weken later en terug van vakantie fietste ik weer  langs de stadstuin en zag de uitgebloeide sierui. Zo vind ik ze eigenlijk het mooist maar ja ze stonden zo mooi rechtop  zou ik het er op wagen?
Ik zag dat er ééntje  was afgebroken en eerlijk gezegd heb ik er 2 een klein beetje geholpen hi hi.  

Want één is ook maar zo alleen he?

Ik ben er blij mee maar .......   nu nog een plekje om ze te neer te zetten.  

Zo heb ik ook nog een kleine tip over de dadeltakken. Ik weet niet hoe het bij jullie is maar bij mij zien ze er wat dof en droog uit. Ik heb ze ingespoten met bladglans en ze zijn aanmerkelijk mooier geworden.  Ze zijn wat dieper van kleur nu.

Ik wens jullie allemaal een heel fijn en  zonnig weekend.
Liefs Anneke