donderdag 22 augustus 2013

Van sierui tot berenklauw

Van de week liepen wij te wandelen en  langs de kant van de weg zagen we veel berenklauwen staan. Mooi zijn ze nu ze zo aan het verdrogen zijn.  Hebben jullie wel eens geprobeerd om ze te plukken? Mij lukte het in ieder geval niet. Maar ik had ze gezien en dan wil ik ze hebben ook. Dus Jan en ik naar huis en gewapend met een snoeischaar hebben we toch wat van de berenklauw kunnen plukken.

Mooi zijn ze zo he?


 Zo staan bij mij om de hoek  in een stadstuin hele grote sieruien, prachtig vind ik ze maar ja die kan ik, braaf als ik ben,  niet zo maar plukken he?  Nu had ik van de zomer ook ineens een paar sieruien in mijn tuin. Misschien door de wind of de vogels geen idee maar ze waren wel aanmerkelijk kleiner als die in de stadstuin.
 
Nu 4 weken later en terug van vakantie fietste ik weer  langs de stadstuin en zag de uitgebloeide sierui. Zo vind ik ze eigenlijk het mooist maar ja ze stonden zo mooi rechtop  zou ik het er op wagen?
Ik zag dat er ééntje  was afgebroken en eerlijk gezegd heb ik er 2 een klein beetje geholpen hi hi.  

Want één is ook maar zo alleen he?

Ik ben er blij mee maar .......   nu nog een plekje om ze te neer te zetten.  

Zo heb ik ook nog een kleine tip over de dadeltakken. Ik weet niet hoe het bij jullie is maar bij mij zien ze er wat dof en droog uit. Ik heb ze ingespoten met bladglans en ze zijn aanmerkelijk mooier geworden.  Ze zijn wat dieper van kleur nu.

Ik wens jullie allemaal een heel fijn en  zonnig weekend.
Liefs Anneke

22 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Het is een mooi boeket geworden, met deze takken bij elkaar. Ik zou er een ondeugend gevoel van krijgen als ik er paar een klein beetje om zeep zou helpen, je hebt het gevoel dat je elk moment op de vingers getikt kunt worden ;-).

Lieve groet, Ingrid

het Moonhuis Monica zei

Die sieruien zijn ook zo mooi als ze gedroogd zijn he?
Doffe dadels vind ik niet zo erg eigenlijk, ik ben toch niet van de glans hihi ;-)
Staat leuk hoor die vaas op het bankje!!

Liefs Monica

Mirjam zei

Hoi Anneke,
Je takken staan heel mooi zo en daar zul je vast nog een hele poos plezier van hebben. Dat gevoel van 'dat mag niet' hadden wij toen we dit voorjaar een tak van een bloeiende sering uit een stukje gemeentetuin afknipten. De sering stond in een verwaarloosd stukje tuin naast een grote blinde muur van het flatgebouw hier iets verderop. Maar het schuldgevoel bleef. Tot ik er de volgende dag achter kwam dat de gemeente het hele stukje tuin gerooid had... Tot vandaag is er niets mee gedaan... Ik voelde me toen gelijk niet zo schuldig meer...
Fijne dag vandaag,
Lieve groet,
Mirjam

Athomebymy zei

Staat mooi die bereklauw , ik vind je banje waar het op staat ook héél erg mooi !
En de sierui , ken ik niet ook heel mooi !

Liefs Petra

inge van der sanden zei

Mooi zijn die berebklauwen toch, ik ben nog steeds aan het zoeken, hier stonden er langs het spoor heel veel..en heel groot...allemaal afgemaaid.
De uitgebloeide sierui is ook leuk..ik had ze dit jaar ook voor het eerst in de tuin, maar het is niet mijn bloem...dus ik heb ze er weer uitgehaald, gedroogd vind ik ze leuker.
Je hebt weer een give away gewonnen toch....
Je hebt wel mazzel....eerst die mooie krans...proficiat hoor!

Alvast een fijn weekend,
Groetjes,
Inge, my choice

Corine(THUIS) zei

Die berenklauw is zo mooi stoer.. ik ga vandaag maar eens aan de wandel denk ik ;-)

Huiz&zo zei

Mooie Berenklauwen hoor! Ik moet ze hier nog een plekje geven, heb ze ook geplukt. Ziet er leuk uit!

Fijne dag!

ida zei

Ik ben gisteren ook wezen fietsen en op zoek naar berenklauwen maar niks ! Die van jou zijn prachtig en die uienbol ook zo mooi ! Maar ik blijf doorgaan met zoeken ik zal en moet ze vinden !
Fijn weekend
Liefs Ida

Martine zei

Wat mooi die bereklauw. Ik zag ze pas ook ook in de berm en wilde hem toen ook plukken, maar had ook geen snoeischaar bij me. Hier heb je waarschijnlijk lang plezier van. Ik had ze van de zomer geplukt, nog volop in bloei. Eenmaal thuis in een pot met water hingen ze na een paar uur al op half 7 :)
Een fijn weekend, liefs Martine

Martine zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Martine zei

Wat mooi die bereklauw. Ik zag ze pas ook ook in de berm en wilde hem toen ook plukken, maar had ook geen snoeischaar bij me. Hier heb je waarschijnlijk lang plezier van. Ik had ze van de zomer geplukt, nog volop in bloei. Eenmaal thuis in een pot met water hingen ze na een paar uur al op half 7 :)
Een fijn weekend, liefs Martine

A place for my home zei

Heel mooi zo die takken! Je vazen vind ik ook prachtig.

Groetjes, Cynthia

Pure & White zei

geweldig toch, dat soort gratis vondsten!
Het staat heel mooi, en waarschijnlijk heb je er lang plezier van!

Fijn weekend!

Dineke

It's me zei

Staan heel mooi hoor Anneke!!....prachtig....heb het al op meer blogs gezien.!....liefs van mij...! X!

lia zei

Hier staat ook de berenklauw in een kruik. Maar de dadeltje zie ik zelf liever gewoon dof. Ik ben niet zo van het glimmende hihi...

Fijn weekend
Liefs lia

What's in a day zei

Je moet er iets voor over hebben, maar het staat heel mooi zo in de stoere vaas.
Af en toe een snoeibeurt in de vrije natuur moet toch kunnen:)

Fijn weekend en lieve groet,
Eefie

Marjonel M zei

Mooi zijn ze ik heb ze ook al staan...en zo maar even plukken dat gaat niet, ik heb dan ook standaard een snoeischaar in de auto en fietstas voor het geval ik iets mooi tegenkom ;-)

Fijn weekend groet, Marjonel

Dorine zei

Staat mooi!
Ik heb bij de berenklauw ook een snoeischaar gebruikt, want men wat zijn ze stevig....en bij mij is dat ook vaak zo als ik iets mijn hoofd heb dan .......
Fijn weekend
Groetjes Dorine

Bonjade zei

Ben ook nog op zoek naar bereklauw....ha wel al gezien maar manlief was bang dat al het zaad bij ons in de tuin zou vallen..;)
Nu ja....later maar weer.

Vind de sierui ook prachtig van je.

Ben beniewd naar je dadel beelden.

Fijn weekend

Liefs

Claudia zei

Op de terugweg vanuit Zeeland stonden er legio in de berm, ik twijfelen....maar auto's raasden er voor bij, toch maar niet dus....Ik ga graag ergens voor, maar mijn veiligheid is ook belangrijk.

de Barones zei

Goedemorgen Anneke, bedankt voor je leuke reaktie op mijn gruttersbakken ;) Wat een mooie sier-uien. In de tuin van ons vorige huis hadden we ze ook, prachtig! Je maakt ook steeds van die mooie foto's. Groet, Sandra

Mooi Homestyling zei

Ze staan mooi in de vaas. Kwam er achter dat ik niet eens volger bij je was en nu wel, nr 100 (voelt een beetje speciaal) geniet van je berenklauw!
Fijne zondag nog.
Lieve groet,
Karin