zondag 1 september 2013

Brocantemarkt in Lille

Voor ik wat over Lille vertel wil ik eerst Cynthia van aplaceformyhome hartelijk bedanken voor de leuke give away.

 
Toen ik het pakje openmaakte zaten er  2  leuke kookboekjes in één over picknick en één over de barbecue.  Ik ga daar zeker veel aan hebben. Het is altijd leuk om eens iets anders uit te proberen. Maar dat was nog niet alles, ook werd ik verrast met een leuke short en ovenhandschoenen.   Dus nu moet ik wel he aan de gang he?
  Cynthia ook nog hartelijk bedankt voor je lieve kaart.


                                               Je ziet het  Jan heeft ze meteen opgehangen. 

En dan nu de stap naar Lille 's zaterdagmorgen om half 5 ging mijn wekker al. Om zes uur vertrok de bus. Samen met mijn broer reden wij naar de halte in Lunetten. De bushalte ligt op de helft van de Rondweg en volgens de tom tom moesten we rechtsaf de rondweg op. We zagen al aardig wat auto's die richting uitgaan maar halverwege de rondweg was de weg opengebroken.  Dus bij sommige dames was er wat paniek. Er was een opstopping van auto's. Nu weet ik gelukkig dat je ook via de andere kant van de rondweg er kan  komen,  dus wij terug met een hele stoet auto's achter ons  aan. We hadden meteen al de slappe lach.

 
De rit viel me 100% mee we waren er binnen 3 uur al. De bus stopte vlakbij het centrum, dus daar gingen  al die vrouwen, met trollies, karretjes en grote boodschappentassen.
Mijn broer heeft nog zo'n streng knoflook gekocht

Deze pot wilde ik eerst kopen maar hij vroeg er een belachelijk bedrag voor. Voor zo'n pot hoef ik dan niet naar Lille te reizen. In Nederland zijn ze mooier en goedkoper.

 

 
Ik wilde  een foto van die prachtige deuren en luiken nemen  maar de mannen ijdel als ze zijn.... dachten dat we een foto van hun wilde maken dus ze gingen er even goed voor zitten. Dat was wel even lachen hoor.
 
Maar nu een foto van mijn aankopen ik moet eerlijk zeggen dat we niet veel gekocht hebben want vergeleken met een paar jaar terug is alles enorm duur geworden. Ik zag een mooie paspop, daar  vroegen ze 250 euro voor.  Ik had hem toch niet mee kunnen nemen, want zie je ons al in de bus?


 
 
Deze pot heb ik gekocht voor 10 euro. Ik kon hem er niet voor laten staan. Alleen het deksel is niet zo mooi. Misschien als ik hem poets??? ik weet het niet.

Ik hem hem maar meteen in gebruik genomen en de overgebleven snoepjes van onze reis er in gedaan. Ik wil wat ik koop ook wel kunnen gebruiken.

En deze oude tafelbel kom ik ook niet laten liggen voor 3 euro. 

 
 
 
 
Jullie zien dat ik overal wel een plaatsje voor vind he?
 
En dan het laatste ding??? wat ik gekocht heb. Ik heb echt geen idee wat het is maar misschien dat één van jullie me wat wijzer kan maken.Het middelste gedeelte kan kantelen we hadden het idee dat het misschien op een schip heeft gehangen?? Geen idee. We willen het in de tuin hangen.
 
Ik zie dat ik mijn 100ste volger heb, welkom Karin leuk dat je me gaat volgen.  Ik wens iedereen nog een fijne zonnige week toe.
Liefs Anneke