zaterdag 2 november 2013

Stoelenjacht

Jan en ik zijn op zoek naar eetkamerstoelen. Nu weet ik wel wat ik leuk vind maar daar hangt een duur prijskaartje aan. Het zijn de stoelen van Hoffz  die ik heb zien staan bij Seizoen en Stijl. Maar ja je wilt toch nog even verder kijken he?  Het moet wel helemaal naar je zin zijn.   En wie weet zien we ze wel een stuk goedkoper. Dus wij gisteren op pad naar een mooie winkel die ook Hoffz verkopen. Helaas kan ik niet vertellen welke winkel het is want wat ik nu schrijf is eigenlijk niet zo heel erg aardig.
Natuurlijk is het altijd handig als je in een winkel goed geholpen wordt, maar wat als het helpen omslaat in opdringerigheid en je je ongemakkelijk gaat voelen. We liepen amper de winkel binnen, en meteen springen ze in je nek met: "Kan ik u ergens mee helpen?"

Hoe ga je dan om met opdringerige verkopers!
We bedankten hem vriendelijk met de boodschap dat we graag zelf even rondkijken.
Ik loop naar een eettafel toe en pak daar een leuke stoel en we bestuderen hem grondig.
Jullie kunnen hem in elke kleur stof krijgen die jullie maar willen hoor. Zegt hij:  hier heb ik er ook nog één,  maar net even een ander modelletje. Ik vertel hem nogmaals  vriendelijk dat we graag zelf even willen rond kijken, en als ik hem nodig heb hij dat meteen van mij hoort. Prima hoor ik hem antwoorden.
Letterlijk 30 seconden later hoor ik hem van achterin de winkel zeggen of we trek in koffie hebben?
Daar hadden we best trek in want we waren  al een poosje onderweg geweest. Het is ook fijn om dan samen de voors en tegens te bespreken van de stoel die eventueel in aanmerking komt. Maar we waren te optimistisch..... Hij had inmiddels de stalen al in zijn hand en kwam "gezellig" bij ons zitten.
De stoel waar u belangstellig voor hebt die heb ik toevallig ook thuis staan. Het is zo'n bekende verkoopkreet. Hij hoopt dat het twijfelende kopers over de streep haalt. Hoe irritant dat ook kan zijn hij denkt dat het een succesvolle afsluittechniek is hi hi. Hij vroeg wat me tegenhield de stoelen niet te kopen en ik zei meteen de mooie Hoffz stoelen die ik gezien heb.  Want ik weet niet hoe het met jullie is als ik helemaal weg ben van  een stoel dan vind ik maar moeilijk een andere hoor. De "vriendelijke" verkoper begon meteen de Hoffz stoelen af te kraken. En toen had ik het echt gehad hoor. Hij begon steeds meer van de prijs af te halen. En toen we zeiden er over na te denken liep hij mee tot de deur en deed nog een goed bod die geldig was tot volgende week. We beloofden er over na te denken. Gelukkig kon ik nog snel even een foto van de stoel maken


De foto's zijn wat overbelicht maar dat komt door de haast hi hi.

En dit is de Hoffz stoel. (mijn favoriet) . Zelf vind ik hem wat robuuster. Wat vinden jullie?
Nou dat was mijn belevenis weer van gisteren.
Op de valreep ben ik onderweg nog even naar een kleine bouwmarkt geweest want ik heb inmiddels ook de pot virus hoor. Hadden ze helaas alleen maar de muurvuller en geen tegenlijm. Dus zie dames ik heb de muurvuller ook in huis.
   Komt goed.
Iedereen een heel fijn weekend.
Een dikke knuffel Anneke