zondag 25 mei 2014

Het is al weer een maand geleden dat ik mijn laatste post plaatste. Ik zie mensen die er soms wel een paar in de week plaatsen en dat vind ik knap. Zoveel inspiratie heb ik helaas niet. Maar ik heb zo goed als al jullie gezellige  posten  beantwoord. 
2 jaar geleden zag ik in De Stamkamer van die prachtige houten bakken staan. Maar zo groot dat ik niet wist waar ik ze zou moeten plaatsen. Maar dat blijft dan toch wel in mijn achterhoofd zitten. Nu zag ik vorig jaar foto's van Anja Otto in Zevenhuizen (zij hield toen open huis)  zo'n zelfde bak op tafel staan. Ik heb haar gemaild  of ze de bak wilde verkopen, maar helaas zij verkocht hem niet. Het schijnt  nogal moeilijk te zijn aan die bakken te komen en zij wilde hem zelf houden. En nu na een jaar YES  las ik op face-book dat ze 2 bakken heeft kunnen vinden en te koop aanbood.
Wat was ik blij. We zijn hem begin van de week gaan ophalen. En thuis aangekomen was deze ook behoorlijk aan de maat hoor. Wat kun je je er op verkijken he?  Maar de bak   heeft  een mooi plekje gekregen. Anja vertelde nog dat ze gebruikt werden bij het olijven plukken. Ik vind het altijd leuk te weten waarvoor ze gebruikt worden. 








Wat gewoon een leuk verhaal is,  dat mijn moeder haar jeugd heeft doorgebracht in Zevenhuizen.
Met sentiment hebben we het dorpje bekeken en natuurlijk door het dorpje gewandeld. 
En zo stom oeps mijn fototoestel vergeten.  
Maar ik heb wat foto's van internet gehaald, want ik wilde het jullie graag laten zien. 







Ik weet dat mijn moeder 's winters altijd naar school ging op de schaats en misschien ook wel op deze sloot geschaatst heeft. Het emotioneerde me het dorpje weer te zien  er kwamen zoveel herinneringen boven. Vlak voor haar dood hebben we nog door haar geliefde dorpje gereden. En langs De Rotte gelopen. Dus er kwamen veel dierbare herinneringen boven.

Ik wil jullie nog bedanken voor de leuke en lieve reacties op mijn vorige post. Iedereen wens  ik een hele fijne week toe. En met blijdschap zag ik dat er weer nieuwe volgers bij zijn. Dit  bloemetje is voor jullie en het kaarsje wat brand is voor de mensen die het op dit moment  moeilijk hebben of met ziekte te kampen hebben.

Liefs Anneke