zaterdag 4 oktober 2014

Openhuizendag

Veel mensen hebben vandaag (zaterdag) vanwege openhuizendag een kijkje in huizen kunnen nemen zonder afspraak. Hier in Utrecht trekt de huizenmarkt langzaam weer aan.
Jan en ik willen in de nabije toekomst hier weg. Ons  jaren 30 huis is voor ons eigenlijk te groot geworden. Wij wonen er samen en het huis telt 3 verdiepingen. Het is een smal hoog, donker  maar wel  gezellig huis met weinig tuin. Er zitten dus best wel nadelen aan het huis, maar wij wonen er wel met heel veel plezier. We hebben een park voor de deur die door alle buren gebruikt wordt  het is dus een grote gezamenlijke tuin. Overal staan picknicktafels, er wordt gegeten en verjaardagen worden er gevierd, kortom het is een gezellige wijk.  Maar toch willen we heel graag wat kleiner gaan wonen. Eindelijk eens een grote kamer met een tuin en 2 slaapkamers het liefst gelijkvloers. Meer hebben we niet nodig.
Nu staat er bij ons om de hoek  een huisje te koop




De voorkant van het huis heeft een erker met prachtig glas in lood. De originele schuifdeuren zitten er  nog in en de keuken daar kan ik ook wel wat mee.







en het heeft voor stadsbegrippen een flinke tuin waar nog wel het een en ander aan gedaan moet worden. Maar wat dat betreft plannen zat. 
Zelf ben ik een beetje verliefd op het huis. Ik gedachten zie ik al een mooie houten vloer in de kamer 
en de muren een mooie vergrijsde kleur.
Maar zucht het is helaas maar een droom. Jan voelde er HELEMAAL niets voor. 
Hij heeft niet zo'n haast en vind dat we over een jaar of twee maar eens ons huis te koop moeten zetten. Dus voorlopig zitten we hier nog wel. Jammer hoor.

Ik wens jullie allemaal een fijn weekend
Liefs Anneke 


Chips ik heb per ongeluk al jullie gezellige reacties gewist.