zondag 7 september 2014


Vorige week zijn we een dagje naar Amersfoort geweest. Wat is het toch een gezellig oud stadje.
De binnenstad van Amersfoort is het oudste gedeelte van de stad  
met enige oude huisjes en kleine steegjes. Ik hou daar zo van. 

En in de gezellige binnenstad heb je verschillende pleinen. Om de pleinen vind je winkels, restaurants en cafés. (waar we natuurlijk gretig gebruik van hebben genomen).  Op het Lieve Vrouwenplein vind je de Lievevrouwentoren. Die toren staat op het kadastraal middelpunt van Nederland. (leuk om te weten toch?)
Ik probeerde een foto te maken maar het was die dag te zonnig, het wilde niet lukken helaas. Dus deze foto is van internet gehaald. 

Om de binnenstad van Amersfoort liggen twee prachtige grachten. Vroeger liep om de hele binnenstad een stadsmuur. Die kun je op verschillende plekken in Amersfoort nog zien.
Ik vond het een zeer geslaagde dag en ga er zeker nog eens naar toe.


 En nu onderwerp berenklauw.  Jan en ik rijden vaak over de A12   Een maand geleden zag ik daar al vrij grote berenklauwen staan. Nu waren ze vorige week  zo mooi ingedroogd dat ik ze toch niet kon laten staan. Ik heb Jan lief aangekeken en hij heeft weliswaar (mopperend) de auto op de vluchtstrook gezet met z'n alarm aan.  Gewapend met een snoeischaar en plastic handschoenen liet ik me in de berm glijden.  Nou dat knippen viel nog niet mee hoor wat een taaie rakkers waren het hi hi. Maar ik heb ze.


Ze blijven gewoon mooi.

Ik wil jullie een fijne week toewensen met hopelijk nog wat zon. 
En ik wil de nieuwe bloggers  van harte welkom heten. Ik heb geprobeerd bij jullie te kijken maar dat lukte bij een paar niet. Maar ik blijf het proberen.
Liefs Anneke