zaterdag 2 november 2013

Stoelenjacht

Jan en ik zijn op zoek naar eetkamerstoelen. Nu weet ik wel wat ik leuk vind maar daar hangt een duur prijskaartje aan. Het zijn de stoelen van Hoffz  die ik heb zien staan bij Seizoen en Stijl. Maar ja je wilt toch nog even verder kijken he?  Het moet wel helemaal naar je zin zijn.   En wie weet zien we ze wel een stuk goedkoper. Dus wij gisteren op pad naar een mooie winkel die ook Hoffz verkopen. Helaas kan ik niet vertellen welke winkel het is want wat ik nu schrijf is eigenlijk niet zo heel erg aardig.
Natuurlijk is het altijd handig als je in een winkel goed geholpen wordt, maar wat als het helpen omslaat in opdringerigheid en je je ongemakkelijk gaat voelen. We liepen amper de winkel binnen, en meteen springen ze in je nek met: "Kan ik u ergens mee helpen?"

Hoe ga je dan om met opdringerige verkopers!
We bedankten hem vriendelijk met de boodschap dat we graag zelf even rondkijken.
Ik loop naar een eettafel toe en pak daar een leuke stoel en we bestuderen hem grondig.
Jullie kunnen hem in elke kleur stof krijgen die jullie maar willen hoor. Zegt hij:  hier heb ik er ook nog één,  maar net even een ander modelletje. Ik vertel hem nogmaals  vriendelijk dat we graag zelf even willen rond kijken, en als ik hem nodig heb hij dat meteen van mij hoort. Prima hoor ik hem antwoorden.
Letterlijk 30 seconden later hoor ik hem van achterin de winkel zeggen of we trek in koffie hebben?
Daar hadden we best trek in want we waren  al een poosje onderweg geweest. Het is ook fijn om dan samen de voors en tegens te bespreken van de stoel die eventueel in aanmerking komt. Maar we waren te optimistisch..... Hij had inmiddels de stalen al in zijn hand en kwam "gezellig" bij ons zitten.
De stoel waar u belangstellig voor hebt die heb ik toevallig ook thuis staan. Het is zo'n bekende verkoopkreet. Hij hoopt dat het twijfelende kopers over de streep haalt. Hoe irritant dat ook kan zijn hij denkt dat het een succesvolle afsluittechniek is hi hi. Hij vroeg wat me tegenhield de stoelen niet te kopen en ik zei meteen de mooie Hoffz stoelen die ik gezien heb.  Want ik weet niet hoe het met jullie is als ik helemaal weg ben van  een stoel dan vind ik maar moeilijk een andere hoor. De "vriendelijke" verkoper begon meteen de Hoffz stoelen af te kraken. En toen had ik het echt gehad hoor. Hij begon steeds meer van de prijs af te halen. En toen we zeiden er over na te denken liep hij mee tot de deur en deed nog een goed bod die geldig was tot volgende week. We beloofden er over na te denken. Gelukkig kon ik nog snel even een foto van de stoel maken


De foto's zijn wat overbelicht maar dat komt door de haast hi hi.

En dit is de Hoffz stoel. (mijn favoriet) . Zelf vind ik hem wat robuuster. Wat vinden jullie?
Nou dat was mijn belevenis weer van gisteren.
Op de valreep ben ik onderweg nog even naar een kleine bouwmarkt geweest want ik heb inmiddels ook de pot virus hoor. Hadden ze helaas alleen maar de muurvuller en geen tegenlijm. Dus zie dames ik heb de muurvuller ook in huis.
   Komt goed.
Iedereen een heel fijn weekend.
Een dikke knuffel Anneke

43 opmerkingen:

Corine zei

Wat een verhaal zeg! Ben wel nieuwsgierig in welke winkel je bent geweest, hihi, maar begrijp dat je dat niet deelt. Verkopen is een vak en niet iedereen kan het!
Ik vind de stoelen van Hoffz erg mooi en robuust! Dus wat mij betreft is de keuze al gemaakt!
Succes verder!

Groet, Corine

Huize Vizzini zei

Hoi Anneke,
De bovenste stoelen hebben wij ook,
die van hoffz zijn ook heel mooi.
Er zit nogal wat verschil in de prijs, deze stoelen staan bij ons ook heel mooi. Wij zijn er blij mee. Wij hebben voor twee stoelen en een bankje gekozen. Liefs Patricia.
Nog succes met jullie stoelejacht, ben benieuwd waar je voor gaat kiezen...

Anoniem zei

Het overkomt mij ook wel eens en dan zorg ik dat ik zo snel mogelijk weer weg ben. daar krijg ik het van op mijn zenuwen. helemaal als je eigenlijk wat ideeen en soorten op wilt doen.
Aan de andere kant, de branche ligt onder grote druk door de crisis en dus proberen ze hoe dan ook te verkopen.
Maar volg je hart Anneke, want als je eenmaal besloten bent, moet je er weer lang mee doen!

Lieve groet,
Gerry

Huize Vizzini zei

Hoi Anneke,
Wij hebben de bovenste stoelen ook en wij zijn er heel blij mee. De stoelen van hoffz zijn super gaaf, maar er zit nogal verschil in de prijs.Ik ben benieuwd waar je voor gaat kiezen. Succes met jullie stoelenjacht.
Liefs Patricia.

lia zei

Oh, ik snap helemaal wat je bedoelt Anneke. Zo vervelend als ze zo opdringerig zijn. En helemaal als ze dan wel met de prijs kunnen zakken.

En verkopers zeggen idd vaak "Ik heb ze zelf ook". Maar nu zeg ik ook "ik heb ze zelf ook", en dan wel de Lorena van Hoffz, en ik heb ze nu een jaar staan en nog geen minuut spijt van gehad. Zitten heerlijk en staan lekker stoer door de stonewashed losse linnen hoes.

Dus ja, hiermee weet je mijn antwoord al wel, denk ik.

Fijn weekend
Liefs Lia

Mirjam zei

Hoi Anneke,
Ik krijg altijd de kriebels van dit soort verkooptechnieken. Dan loop ik weg en zeg dat ik liever eerst even ergens anders ga kijken. Of het nu om meubels gaat of kleding, ik hou er niet van. Ook niet als ik in een restaurant zit en om de vijf minuten komen ze vragen of alles naar wens is en of we nog wat willen drinken... Dan zit ik niet meer lekker en wil er liever weg...
Je stoel is prachtig, allebei de modellen vind ik mooi, dus dat gaat nog een heel moeilijke keuze worden voor jullie...
Ik wens je een heerlijk weekend,
Lieve groet,
Mirjam

Athomebymy zei

Verschrikkelijk die verkoper ,, dat werkt bij mij net averechts ...
Ik ga dan weer voor de bovenste stoel prachtig !!! (die wil ik ook )

Liefs Petra

A place for my home zei

Heel herkenbaar Anneke! Ik zou 'm gelijk smeren want ik kan daar echt niet tegen hihi.

Zelf zou ik gaan voor de stoelen van Hoffz omdat dat stonewashed kunnen zo mooi is. Er zit natuurlijk wel een ander prijskaartje aan en ik kan natuurlijk niet in je portemonnee kijken, maar als het goed is ga je nog heel wat jaren plezier hebben van die stoelen en dan is het misschien de investering wel waard.

Succes met het maken van je keuze, we gaan het vast zien ;)

Liefs, Cynthia

It Is The way of life zei

Heel vervelend hoor zo, n verkoper die je maar niet met rust laat ! Maar ja ik vind de hoffs stoelen erg mooi maar idd er hangt een prijskaartje dus wens je succes met kiezen !
Liefs Ida

Alie zei

Als je een beetje handig bent, kun je misschien wat goedkopere stoelen kopen en er zelf zo'n hoes omheen maken. Heb trouwens bij de L.B. ook zoiets stoelen zien staan. Als je eenmaal begint met hoezen maken, is het net als met die tegellijm, dan wil je steeds meer hahaha.

lia zei

Het zijn idd dezelfde, en nee, dat vind ik helemaal niet erg hoor.

Liefs..

Home and Lifestyle zei

Volgens mij zijn we allemaal allergisch voor zulke verkopers. Ze hebben zelf misschien niet in de gaten dat ze er klanten mee wegjagen, al ben ik er van overtuigd dat mensen die niet zo sterk in hun schoenen staan zich er misschien toch door laten meeslepen en over de streep getrokken worden. Ik vind de stoelen van Hoffz het mooist.

Fijn weekend verder! Lieve groet, Ingrid

Corine(THUIS) zei

Je plezier wordt wel vergald op zo'n manier.. Ik zou hoe dan ook niet meer in díe zaak de stoelen kopen..
En hoewel ik niet een echte Hoffz-fan ben (vanwege de hoge prijs) vind ik de
onderste stoel wel simpeler en stoerder ;-)

Ús hûs ús thús zei

Wat een vervelende ervaring. Ik heb hier ook altijd een hekel aan. Dat zulke verkopers het maar niet doorhebben dat dit echt niet werkt. Dat snap je toch niet?
De stoelen zijn beide prachtig! Maar ook voor mij "wint" de Hoffz stoel het! Ik ben benieuwd welke het gaan worden!
Fijn weekend. Groetjes van Aleta

Pure & White zei

Prachtige stoelen, eigenlijk allebei wil..
Maar dan zo'n verkoper...echt wegwezen dus..! Gewoon lekker verder kijken, en als de eerste stoeln echt in je hoofd blijven zitten misschien nog even doorsparen en het dan toch doen!

Lieve groet,

Dineke

het Moonhuis Monica zei

Eigenlijk ook een beetje sneu zo'n verkoper. Ik ga me dan ook behoorlijk ongemakkelijk voelen in zo'n situatie want het is niet spontaan.
Voor mij is dat dan ook meteen een reden om niet meer terug te komen.
Succes nog met de stoelenjacht!!

Liefs Monica

Willy zei

Daar krijg je toch helemaal de kriebels van, zo een opdringerige verkoper.
Het werkt averechts op mij , ik zou snel maken dat ik weg kwam.
Maar ik snap wel dat je aan het kijken bent naar een alternatief voor de prijzige stoelen.
Dat doe ik ook altijd. Maar inderdaad als je eenmaal iets mooi vindt dan blijft dat in je hoofd zitten.
Ben benieuwd welke stoelen het gaan worden. ( ik denk de Hoffz)
Groetjes Willy

Judith zei

Hoi Anneke,

Ik denk dat wij de bovenste stoelen hebben, of ze lijken er erg op. Natuurlijk vind ik de Hoffz stoelen ook supermooi maar de prijs in vergelijking met onze stoelen is echt extreem! Onze stoelen zijn gekocht in Veere bij de Charlatan. Een hele aardige verkoper!! We mochten stofstalen meenemen om thuis te kijken of de kleur naar ons zin was. En we zijn heel tevreden over de stoelen tot nu toe. De verkoper krijg je er niet bij he dus zou daar m'n keus niet vanaf laten hangen.

Succes met kiezen, groet Judith.

Ger zei

Wat 'n toeval....jou verhaal/ervaring,komt me heel bekend voor.
Kom ik afgelopen week bij De Tuinen langs en zie vanuit mijn ooghoeken grote zakken met allerlei pitten/zaden en gedroogde vruchten,gebruik dat graag voor in m'n gerechtjes.
Zeg tegen mijn man; wacht ik loop even naar binnen of daar nog meer sortering is,loop naar achter in de zaak omdat daar die spullen meestal staan,halverwege mijn tocht door de winkel komt er al een vriendelijke verkoopster op mij af met de vraag...kan ik u helpen mevrouw?
Als het mag wil ik graag even rondkijken,ze bleef op afstand van anderhalve meter bij mij vandaan.
Ik met mijn zakken lekkers naar de kassa,voordat ik mijn portemonnee uit mijn tas heb vraagt een andere verkoopster aan de kassa;mevrouw wil u er dit mooi blad Healthy bij kopen voor €2 euro?
Nee,dankjewel ik ken het blad helemaal niet en waarschijnlijk staat het vol reclame.Die opmerking werd mij niet in dank afgenomen,haar gezicht sprak boekdelen.
Mevrouw gaat het zo mee,de zakken met pitten worden na het afrekenen mijn kant opgeschoven.
Ik:als u een tasje hebt graag,dat kost dan tien euro cent mevrouw....
nou niet voor die paar cent....maar ik had een wat grotere handtas bij me,maak met een nijdig gebaar de knip open en gooi heel de handel in mijn tas......als blikken konden doden....en stieffel de winkel uit......pffffff...zucht..
Zou het er zó slecht gaan dat ze de klanten bij binnenkomst al haast in een wurggreep nemen,in hun nek staan te hijgen,iets aan willen smeren en er geen tasje meer vanaf kan....?
Laat ik nou niet houden van deze Amerikaanse verkoop praktijken.

Dus ik begrijp helemaal hoe jij je voelde in die winkel,en dan is stoelen kopen naar je zin nog heel iets anders dan wat zakken zaden en pitten.
En weet je dat ik eigenlijk wel medelijden heb met personeel in zo'n zaken,ze werken in opdracht van hun baas en moeten zó handelen,de baas blijft buiten schot en personeel kan boze blikken van klanten incasseren...
Hahaha....zie nou pas wat voor een lange reactie het geworden is.....ik had er beter zelf een post van kunnen maken;-)sorry☺

Ben benieuwd welke stoelen het gaan worden.

Fijne zondag en lieve groetjes,
Ger

Paintings by Louise, Maison Louise zei

Heel vervelend, de opdringerigheid van verkopers.

Ben wel erg benieuwd welke stoel het gaat worden en...... wat voor mooie creaties je gaat maken met de muurvuller.

Hele fijne zondag en lieve groet,

Loes


What's in a day zei

Wat goed dat je voet bij stuk hield en je niet om liet praten Anneke, hier heb ik ook moeite mee hoor.
Goed dat je weggegaan bent, je koopt je mooi Hoffz stoelen gewoon waar jullie willen.
Succes met de pottenvirus:) het is heir ook al toegeslagen:)

Lieve groet, Eefie

Janny zei

Ja, die keus is lastig, dat begrijp ik. Ik vind ze allebei mooi, maar zo extreem veel geld méér? Ik weet niet of ik dat er voor over had. De stoelen hebben nagenoeg dezelfde uitstraling, al is idd de Hofzz iets stoerder. Maar dat zie je ook alleen als ze naast elkaar staan.
Enfin: veel succes met kiezen!
Janny

It's me zei

Wat een verhaal en inderdaad vreselijk...ik kan daar ook niet tegen hoor...pffff...vind hem wel erg mooi hoor die stoel....maar die van Hofzz ook....moeilijk ...succes met de keuze maken...en ben benieuwd naar je pot !!..liefs Ria...x !

Blomkje en Wenje zei

O, ja..superirritant! Heb ik in kledingzaken ook snel. Ik vind beide stoelen erg mooi. Welke je ook kiest, het staat ongetwijfeld prachtig in je huis.

Fijne zondag

Groetjes, Pietrik

Barbara zei

Heel herkenbaar je verhaal van die opdringerige verkopers. Jammer dat ze niet in de gaten hebben dat je daarmee je klanten juist wegjaagt. Ik heb mijn keuze al gemaakt, die van Hoffz... zo mooi!

Ik denk ineens aan Sylvie Meys die eens zei "ik heb geen dure smaak, alleen een goede smaak" ;)

Lieve groet,
B.

Marjonel M zei

Vreselijk, die opdringerige verkopers. je komt er vast wel uit.

Liefs, Marjonel

Dorine zei

Wat vervelend zulke verkopers:-( Ik vind ze beide erg mooi, maar ik zou toch voor de eerste keus gaan denk ik ipv een alternatief...
Succes ermee!
Liefs,Dorine

inge van der sanden zei

Hoi Anneke,
Nu lukt het wel...er is een andere blog aan jouw blog gekoppeld...mon Reve...en kon ik géén reactie zetten, nu ik alleen op jouw naam klik, heb ik jouw blog, maar het stukje van Mon Reve staat er nog steeds boven.
Je stoelen....die vind ik erg mooi, ik moet eerlijk zeggen dat ik de eerste, dus niet die van Hoffz mooier vind.
Ik herken dat wel..dat opdringen, zo vervelend, een paar jaar terug kon je wachten totdat je een ons woog, eer je geholpen werd, nu zouden ze ik weet niet wat doen om wat te verkopen..nu hoeft het dus ook niet...ik zeg altijd ik kijk zelf wel even, als ik vragen heb dat hoort u het wel.het gaat inderdaad heel slecht in de meubelbranche...en die man werkt waarschijnlijk ook nog eens op provisie..maar ik was ook weggegaan hoor!

Fijne Week Anneke,
Inge, my choice

STIJL bij Willeke zei

Wat een verhaal! Maar wat knap van je dat je je niet liet ompraten!
En ja... sommige verkopers zijn echt heel erg!!!

Ik vind de stoelen van Hoffz ook het mooist! Maar ja... daar heb je natuurlijk ook niet zoveel aan. Jullie moeten de keuze uiteindelijk toch zelf maken!

Veel succes ermee!

Groetjes Willeke

Landelijk at Home zei

hahah oh Anneke wat een verhaal. Het is idd wel heel opdringerig.
Ik verkoop zelf ook de bovenste stoelen en ja we hebben ze zelf ook. Ik zeg dit ook wel eens. Mmmm misschien moet ik dat niet meer doen haha.
Ik vind de hoffz stoelen erg mooi maar heel erg duur.

Groetjes Wilianne

Hann¥ zei

Daar heb ik ook niks mee als ik zeg we kijken even en dan steeds weer de verkoper voor je neus te zien.....maar die stoelen van Hoffz zin *zucht* wel erg mooi he?!
Maar helaas wel prijzig
Succes met kiezen Anneke....
Lieve groetjes, Hanny

Nuendan zei

Héél herkenbaar, zo'n verkoper. Wij hadden het toen we gingen kijken voor een bankje. Ook werden nog nagelopen, zelfs tot het parkeerterrein, met een aanbieding die alleen die dag nog geldig was. We hebben het niet gedaan en een week later stond het in een folder van hen, nog goedkoper dan het laagste bedrag van de verkoper. Succes met jullie jacht.

AweSomeLiving By Rosita de Jongh zei

ooohh wat is dat erg zeg brrrr ik kan daar zo niet tegen had er dus gelijk uit gelopen al had ik een uur moeten rijden zeg .... ben niet bang dat je niet zou slagen voor stoelen dus zie de foto's wel voorbij komen ...wens je een fijne week lieve groet rosita

Anita zei

Psst ... ik heb stiekem wel even moeten lachten hoor!
maar erg vervelend die opdringerigheid.
Tegenwoordig wil iedereen graag verkopen!
Enne je kunt je geld bovendien maar één keer uitgeven.
Ik vind ze allebei wel mooi hoor! ;-)
Een heel fijn weekend! Groetjezz lfs mij

Housebythewaterhole Kathy zei

hoi Anneke, dank voor je leuk reactie, mijn tafel heb ik laten zandstralen dus die stond mooi blank,dan heb ik een laagje krijtverf Country Grey van Annie Sloan opgezet, dan een laagje vernis-was Notelaar van Polyvine en dat leg je er rijkelijk op en wrijf je dan
héél zachtjes af… maar daar ging het bijna mis :-( mijn verf wat op bepaalde plaatsen niet helemaal droog…help…maar heb gewoon doorgedaan en alles laten drogen …dan een laagje Gouden Den vernis-was, en dan een laagje kleurloze vernis-was…kwestie
van ze een goeie beschermlaag te geven !!
Nu las ik ergens op een blog over logbeits dat lijkt me ook leuk om op blank hout mee te werken…misschien eventjes uittesten …haha…alweer een nieuw project ….
fijn weekend lieve groeten
kathy
ps dat wordt binnen genieten het valt hier met bakken uit de lucht ….bah

van alles wat in huis en tuin. zei

Ik zie nu pas je verhaal over de stoelenjacht: wat vreselijk zo'n verkoper !
Ik krijg dan aan alle kanten de kriebels en ben dan ook niet zo vriendelijk meer.
Even een tip over de stoel: wij hebben de stoelen gekocht in Renkum (ik weet niet of dat voor jou dichtbij is) maar je kunt even kijken op: www.deoudewilg.nl
Je kunt alles aangeven wat je wel of niet wilt. En ze zijn een stuk goedkoper dan Hoffz.
Die zijn prachtig maar idd erg prijzig!!

fijne week
groet Trijnie

Anoniem zei

Was dit in Apeldoorn, verhaal komt mij bekend voor

Nelleke Hobby zei

Wat een verhaal.
Heb je inmiddels al stoelen gevonden naar je zin.
http://www.martkleppe.nl/nl/aanbiedingen/
Deze woonwinkel heeft een eigen magazine!!! Die je gratis kan aanvragen. En misschien hebben ze hier wel iets voor jullie.
Steeds al moest ik aan je stoelen wens denken maar niet eerder de tijd om deze reactie te plaatsen.
Groetjes,
Nelleke

Lilablu Brocante / Tina zei

Hoi Anneke,
Ja vreselijk is dat hé opdringerige verkopers in een winkel, daar kan ik zo op afknappen. Ik probeer in mijn winkel mensen echt hun gang te laten gang en trek me heel snel terug met de boodschap als ik jullie ergens mee kan helpen dan hoor ik het heel graag. Heel af en toe vinden sommige mensen dat juist weer storend, onpersoonlijk......maar ik kan dus niet anders omdat ik het zelf zo irritant vind.............liefs, Tina

Patricia zei

Behoorlijk irritant zijn dat type verkopers inderdaad. Maar wat de stoeltjes betreft, ze zijn beide heel mooi. Zelf hou ik ook erg van die stijl.

Groetjes Patricia
www.landelijkwonen.info

Home is where the heart is zei

Goedemorgen,gave stoelen en volgens mij zitten ze ongelooflijk lekker maar als er zo'n hijger in je nek staat hoeft voor mij ook niet,bah. Zodra ze t gevraagd hebben en vervolgens om je heen blijven cirkelen ga ik er zo snel mogelijk van door. Het schijnt bedrijfspolitiek te zijn en ze geloven nog ook dat t werkt,weet niet wie t verzonnen heeft maar toch zeker in de crisis is t op zijn zachts gezegd niet handig.
Succes met de zoektocht en succes met de muurvuller. Heb toevallig net een post geplaatst over tegellijm :))
Fijn weekend grtzzz Brigitte

De Barones zei

Jeetje, wát een slechte verkoper zeg! Ik zou voor de stoelen van Hoffz gaan; maar die zijn op verschillende plekken te krijgen, dus je hoeft hier gelukkig niet meer terug. Nou heb ik zelf verkooptrainingen gegeven en zie er altijd wel een heerlijke uitdaging in zo'n verkoper eens lekker op de kast te jagen... ;) Mijn zondag zou geslaagd zijn! Ik ben erg benieuwd welke je gaat kiezen. Grtz, Sandra

Zjietje zei

Hey Anneke, ik moet zeggen dat ik die tegellijm fijner vind om mee te werken.....die muurvuller was niet afdoende en om de rieten pot af te maken had ik zelf hardende klei van de action gebruikt, kon erna rechtstreeks van de kleuterschool afkomen.....zag er niet uit...zal van de week ff op n foto zetten want ik heb hem nog wel. Ik heb die lamp gewoon met n plastic handschoen aan de regellijm erop geschept als t ware en vervolgens gewoon verdeeld, beetje gepetst om t wat grilliger/ruwer te krijgen, das al.
Gewoon doen want als ik t kan, kan echt iedereen t :))
succes