zaterdag 15 maart 2014

Ik zag dat het al weer een paar weken geleden is dat ik iets gepost had. Druk druk druk. Ineens is er weer een  week om, kennen jullie dat? Ik lees wel al jullie berichtjes en geniet van jullie blogs en reageren doe ik ook hoor.  Ik wist gewoon even niets te melden. Ik ben deze week wel  aan het oefenen geweest  met mijn fototoestel en heb veel adviezen van mijn bloggenoten gekregen. Dank jullie wel daarvoor. Maar mij ontbreekt het aan geduld. Ik zou zo het toestel een gooi gegeven hebben.
Ik kan er gewoon niet goed mee omgaan. En dat moet ik maar accepteren hi hi. Maar toch heb ik wel weer wat foto's genomen. Geef de moed niet op)
Deze foto heb ik in een donkere hoek van de kamer genomen. Het schaaltje staan op de schouw. 

Ik ben helemaal weg van het houten schaaltje.  En het oude paneeltje vind ik er wel leuk bij staan.
Samen met Jan hebben we de foto's van het schaaltje bekeken maar deze vonden we alle twee het beste gelukt. 

Boven de schouw hebben we een houten hertenkopje hangen. Ik vind de echte hertenkopjes erg mooi hoor maar ik vind het moeilijk om er zelf één boven de schouw te hangen. 
\


Deze week hebben we ook veel aanloop gehad en die namen deze potjes mee ik vond ze wel grappig staan op mijn tafel. Zien jullie dat mijn muur nu wel een heel andere kleur heeft als in mijn  vorige post?  Toch blijft dat groen de overhand hebben. Terwijl het echt GRIJSgroen is.  Maar nu genoeg gezeurd erover. 

En zo'n foto is ook al vaak voorbijgekomen maar volgens mij heb ik hem nu wat beter op de foto staan. 


We zijn ook al twee weekenden heerlijk met onze tuintjes bezig geweest heerlijk de tegels geschrobd 
het onkruid tussen de tegels gehaald. En onze potten weer schoongemaakt. En natuurlijk, zoals volgens mij iedereen,  nog  naar het tuincentrum geweest en bakken violen gekocht. Zelf vind ik de witte het mooist maar manlief wilde wat kleur in ons tuintje. Ik moest wel lachen toen wij bij het tuincentrum aankwamen leek het wel of de violen gratis waren.  Karrenvrachten violen gingen de auto's in,  het was zo'n vrolijk gezicht.     Zodra de zon tevoorschijn komt krijgen de mensen er weer zin in. Mijn oog viel op deze violen  ik had ze  nog nooit gezien en vond ze zo mooi. Maar helaas iedereen was ons al voor geweest en er stonden nog maar 6 viooltjes.   Yes die waren voor mij.  Het hartje was diep paars en de buitenrand heel lichtblauw. We hebben ze  op ons bankje  voor gezet.


En dit bakje achter gehangen.
Maar  ons achtertuintje helemaal vol violen hoor. 

Inmiddels  zie ik op de klok dat de zaterdag  al weer om is,  dus ik wens jullie allemaal een fijne zondag toe. 
Ik wil iedereen bedanken voor jullie lieve reacties op mijn vorige blog. Ik kan daar zo van genieten.

En ik ben blij met de nieuwe volgers. Ik heet jullie dan ook hartelijk welkom. Ik heb al een kijkje op jullie blogs genomen en heb veel mooie dingen gezien. Ik hoop dat we gezellige contacten hebben met elkaar. 
Een lieve groet Anneke.

32 opmerkingen:

Ger zei

Zou ik zeker niet doen....met je camera gooien,ben bang dat je er dan helemaal geen foto's meer mee kan maken;-)
Wanneer er te weinig licht in huis is valt het ook niet mee om foto's te maken,zie het verschil met je viooltjes buiten,goed gelukt toch en mooi van kleur.

Fijne zondag!!
Ger

Unknown zei

Momenteel heb ik ook niet heel veel inspiratie, dus ik herken me in jouw verhaal. Er zitten vaak zo veel mogelijkheden op een fototoestel, je moet je daar echt in verdiepen. Misschien is een fotocursus iets voor je. Lijkt me zelf ook nog wel wat.
Straks ga ik nog naar een tuincentrum met een collega en ik weet eigenlijk al wat ik ga kopen. Juist viooltjes!
Fijne zondag.,groetjes, Nancy

Housebythewaterhole zei

Hoi Anneke, wat een super gezellige plaatjes laat je ons zien, ja heb ik ook soms hoor, je wilt een post plaatsen en je hebt eigenlijk niets om erop te zetten …erg hé….maar dat komt wel…straks is er buiten weer vanalles te doen…ik zie dat je ook zo'n kroonluchter hebt als de mijne …sfeervol hé als ie aan is…
fijne zondag nog, hier schijnt het zonnetje al volop
liefs kathy

Huize Vizzini zei

Ik vind je foto's super mooi. Ik ken dat probleem wel, ik krijg ook vaak iets niet op de foto zoals ik dat wil. Vooral als iets dicht bij het raam staat. Ik heb er dan ook helemaal geen verstand van. Soms best lastig :-)
Liefs Patricia.

Home and Lifestyle zei

Hoi Anneke,

Zelf fotografeer ik graag en zou ik je op het hart willen drukken een cursus te gaan volgen. Ik weet niet welk toestel je hebt, maar met kennis van de camera ga je heel anders met fotograferen om. Ik heb gisteren weer iets geleerd, waar ik heel blij mee ben en wat mij in staat stelt betere foto's te maken. En dan wordt het alleen maar leuker om te doen!

Hier staan de violen ook in bakken in de tuin. Toen ik ze kocht, was het ook zo druk bij het tuincentrum...iedereen en ik ook had de lente in de bol ;-).

Ik wens je een hele fijne zondag! Liefs, Ingrid

Barbara zei

Hier ook weinig inspiratie en na anderhalf jaar fotograferen raak ik nog steeds regelmatig gefrustreerd. Ik troost mezelf altijd met de gedachte dat wat ik u niet kan of weet, op een dag allemaal opgelost wordt... met veel oefenen én heel veel geduld. Je foto's zien er goed uit, dus niet opgeven!

Fijne zondag,
B.

het moonhuis zei

Viooltjes vind ik ook altijd zo leuk. Normaal gesproken was ik ook allang naar het tuincentrum gegaan om ze te halen, maar ben nog steeds druk met schilderen hier in huis, dus dat komt nog wel.
Het is een mooi geheel geworden hoor, je eetafel met je nieuwe stoelen en die mooie kroonluchter erboven, daar geniet je vast nog volop van!!
Fijne zondag!!

Liefs Monica

It's me zei

Jij bent al verder als wij...hier is alles nog groen hoor.....hihihi...mooie foto's leuk de violen !!....liefs van mij...fijne zondag x !

Anoniem zei

Hoi Anneke,
Ik zou maar niet met je toestel gaan gooien, dan kun je hem altijd nog in de automatische stand zetten als het het even niet lukt. En het hangt ook veel van het licht af hoe de foto wordt.
Maar wat heb je het gezellig in huis.
En die hertenkopjes, nee, daar hou ik ook niet zo van.
Ik had ook een zinken teil violen en een paar potten. Die staan er het hele winter al. En ik me maar afvragen waarom ze niet gingen bloeien. Bleek er een leger luizen in te zitten. Dat verwacht je ook niet in de winter. Ik heb ze behandeld en er zijn nu knoppen en de eerste bloemen zijn er. Op hoop van zegen.
Wens je een mooie zondag!

Lieve groet,
Gerry

Hann¥ zei

Ik vind je foto's goed gelukt hoor Anneke.....
Op you.tube kan je ook veel leren....typ fotografie in of het merk van je camera of een ander foto onderwerp en dan komt er veel info voorbij...voordeel is dat je ziet wat ze bedoelen....
Je viooltjes zijn mooi....ik wil ze nog kopen...misschien vandaag nog....
Fijne zondag Anneke en liefs

Easyliving zei

Mooi Anneke, je hebt het heel gezellig!
En tuinieren kun je van genieten hè, zeker wanneer je nu naar buiten kijkt en de eerste bloeiende dingetjes ziet!

Groetjes Dinka

Marjonel M zei

Mooie foto`s nemen lukt toch aardig, ik zou er zeker niet mee gooien hi hi want dan zien wij geen mooie plaatjes meer van jullie sfeervolle woning.

Liefs, Marjonel

Janny zei

Ik heb ook totaal geen fotografeertalent. Vind het eigenlijk ook niet eens echt leuk om te doen. Maar mijn man ook niet en dat betekent dat er nooit eens leuke foto's worden gemaakt. Gebeurtenissen zijn al vaak weer voorbij als ik denk....och, we hebben geen foto's gemaakt. Maar ik zie bij jou dat het best goed gaat. Je houtenschaaltje is zeker leuk en ook prima op de kiek gezet, wat mij betreft.
Hier staan ook veel violen. Ik vind de paarse en blauwe juist altijd heel leuk.
Liefs,
Janny

Blomkje en Wenje zei

Heel herkenbaar hoor Anneke! ha ha!
En die camera en het licht...ook dat herken ik..

Fijne zondag!

Corine(THUIS) zei

Je houten schaaltje is mooi! Dat hertekopje trouwens ook, ik zou ook geen echte ophangen.. Dit houten exemplaar is ook meer mijn smaak ;-)
En fotgraferen wordt steeds leuker naarmate je het meer doet.. dus hou nog even vol Anneke!

Mirjam zei

Hoi Anneke,
Het blijft oefenen hoor, dat fotograferen, maar dan krijg je er echt wel een keer handigheid in... Mooi die violen, de paarse kleur vind ik ook heel erg mooi.Zelf heb ik witte en paars/blauwe gekocht...
Ik wens je een heel fijne avond en een heerlijke nieuwe week,
Lieve groet,
Mirjam

What's in a day zei

Lekker oefenen dat is ook leuk hoor Anneke:) op dimt moment ben ik ook druk met andere dingen, blog ik soms ook niet om even rust te krijgen en dan kijk ik later wel weer en lees dan bij.
Heerlijk in de tuin bezig zijn blijft leuk.

Lieve groetjes, Eefie

Landelijk at Home zei

Ik vind je paneel prachtig!
Ik herken het probleem met de camera, hier nog 1 ;)
Wil zeker een keer een cursus volgen,

Groetjes Wilianne

Unknown zei

Ik heb ook helemaal geen verstand van fotograferen, ik maak alle foto's met mijn Ipad...
Mooie sfeerplaatjes laat je ons zien Anneke, je hebt mooie stoelen gekocht...een sfeervol geheel is het geworden.
Fijne Week.

Groetjes,
Inge, my choice

Smieke zei

Wat een super hertekop. En niks mis met je foto's maar het blijft inderdaad leuk om wat uit te proberen.

Miriam de Vries zei

Hallo Anneke! Je hebt mooie foto's geplaatst! Het is inderdaad soms lastig om dingen zo op de foto te krijgen precies zoals jij het ziet. Soms is het donker, of te saai, of... :)
Ik wens je alvast een hele mooie (zonnige?) week toe!

Groetjes, Miriam
(ja, je hebt gelijk; ik moet nog een he-le-boel-bloemen haken. Maar goed, niet te veel nadenken en stug door haken;)

Unknown zei

Prachtig die houten schaal op voet en dat paneeltje ook, mooie doorleefde sfeer!


Liefs Marieke

eigen thuis zei

Hier hetzelfde hoor Anneke, ik blijf het ook lastig vinden om mooie foto's te maken. Toch doe ik het wel heel erg graag. Blijven oefenen dan maar.
Heerlijk hè, die lente, staat gezellig een bak met viooltjes. Geniet ervan.

Lieve groet Gonda

AweSomeLiving By Rosita de Jongh zei

Niet met je camera gooien hoor pasoppp daar kan hij niet tegen en dan missen wij je mooie foto's dusss niet doen ... ik weet niet hoe jij fotografeert op welke stand en welk toestel je gebruikt als er weinig licht in je toestel valt miet je zorgen dat je je iso verhoogd of als je op m stand werkt je diafragma verlaagd of sluitertijd langer open laat staan waardoor er langer licht op je onderwerp komt.. kijk maar eens op deze link en lees hier maar eens staan goede tips op .. http://www.digitalefotografietips.nl/ deze plaatjes die er verder goed uit hoor ... wens je een fijne week ..lieve groet rosita

Dineke@esatto zei

Ohh, dat schaaltje voor die plank is echt heel gaaf!!
Je hebt het heel gezellig Anneke! Gave sfeer!!
Liefs Dineke

Roelie Steinmann Photography zei

Ik vind je foto's prachtig hoor, en gezellig. Heerlijk ook om weer in de tuin aan de slag te gaan.

Gezellige week, Roelie

lia zei

Je moet blijven oefenen Anneke, en misschien een cursus nemen om je toestel te leren kennen.
Maar de sfeer is goed bij je in huis, dus geniet er lekker van meid.

Bij Guusje Thuis zei

Ik dacht ook dat het mij nooit zou lukken, maar zit in een klasje bij een hele leuke fotojuf en daardoor lukt het steeds beter maar ... moet ik nog heel veel blijven oefenen hoor.

van alles wat in huis en tuin. zei

Hoi Anneke. Wat heb je schattig hertenkopje hangen, veel mooier dan een echte! Daar houd ik helemaal niet van, zie dan teveel de echte Bambi er in.
En je hebt 'm prachtig gefotografeerd! haha. Het blijft lastig, vooral de kleuren. Maar veel oefenen en kijken naar voorbeelden wil wel helpen.
Ik zit op een fotoclub waar je echt leert kijken, maar durf zelf nog niks te laten zien: die anderen kunnen het zo goed!! Haha, wat een zelfvertrouwen hebben wij vrouwen toch hè!

Groet Trijnie

SOBERenSTIJL zei

Ha, heel herkenbaar van de foto`s wil ook nog wel eens een keer een cursus volgen, gezellig zo met de viooltjes...ik moet de tuin nog in:-)
Fijne dag.

Liefs, Dorine

Judith zei

Ik moet eerlijk zeggen dat ik echt zo'n huis/tuin/keuken camera heb, dus bij mij blijft het zowiezo bij simpele kiekjes... ik vergaap me soms echt aan die prachtige, bijna proffesionele foto's die je op sommige blogs tegen kom: fantastisch!

En dan foto's met tegenlicht, zoals die van je eethoek... mij lukt het niet hoor hihi. Maar we blijven proberen, toch?

En een weekje niet bloggen? Ik ben al blij als het me wekelijks lukt!!!

Liefs X

Ús hûs ús thús zei

Heerlijke sfeerplaatjes! Ik heb ervan genoten hoor. Het valt niet altijd mee om het precies zo op de foto te krijgen zoals je het ziet. Ik ken dat ook wel. Gelukkig kunnen we in ons digitale tijdperk tig foto's maken en dan de mooiste uitzoeken!
Groetjes van Aleta