woensdag 27 maart 2013

De zon vangen en knutselen

Vandaag heb ik een heerlijke dag met mijn kleinzoon gehad. Rick werd vanmorgen vroeg gebracht en zo'n dag is altijd genieten. Hij kwam stralend binnen want als hij bij ons is dan is het altijd feest. Mijn kleinzoon heeft een autistische stoornis. Hij heeft beperkingen op het gebied van sociale interacties en communicatie. Maar wat zo leuk is, hij kwam de kamer binnen en zag de zon op de schouw. Hij was daar helemaal door gefascineerd. Dus we hebben een mooie trommel gepakt en samen de zon gevangen. Zo die gaat mee naar huis zei Rick dolgelukkig. Want zo'n zon hadden we thuis niet. De ochtend hebben we doorgebracht in de speeltuin waar ik als kind ook altijd speelde. Je hebt daar echt zoveel attributen, maar Rick ziet dan bijvoorbeeld alleen maar de glijbaan en daar leeft hij zich helemaal op uit. Zijn belangstelling is beperkt. Wat me wel verdrietig maakt is dat hij totaal geen aansluiting heeft met andere kinderen. Hij heeft een taalachterstand en kinderen van zijn leeftijd begrijpen hem niet. Maar gelukkig heeft hij dat nog niet door. Na het plezier in de speeltuin zijn we gezellig pannenkoeken wezen eten en toen gezellig gaan knutselen met natuurlijk warme chocolademelk erbij. We hebben een paashaas van papier mache gemaakt. Is die niet leuk geworden? Hij was zo trots op het resultaat. Lieve bloggers dit heeft niets met wonen te maken maar ik laat een stukje van mezelf zien. Ik wens jullie nog een fijne dag, en wil jullie nog hartelijk bedanken voor de lieve reakties op mijn vorige blog Liefs Anneke

33 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Het hoeft ook absoluut niet altijd over wonen te gaan hoor, dat kan je passie zijn maar dat is je kleinzoon ook. Wat leuk om te lezen dat jullie samen zo'n gezellige dag hebben gehad!! En al heeft hij misschien enkele beperkingen...hij verstaat wel de kunst van het genieten en dat doet niet iedereen hem na!

Lieve groet, Ingrid

Ús hûs ús thús zei

Dit is ook heerlijk om te lezen. Je hebt een mooie bijzondere dag gehad. En dit soort bijzondere dagen zal je kleinzoon zich later ook nog herinneren. Dit zijn toch de momenten waar het om gaat in je leven.
Groetjes van Aleta

"Création" zei

Dit is toch fantastisch om te lezen lieve Anneke, het vangen van de zon in een trommel, zie het al helemaal voor me, dat is toch geweldig de fantasie en het oog voor bijzondere dingen die Rick heeft, dat is een mooi gave wat voor veel andere mensen
niet is weggelegd.

En die paashaas, wowww wat een schatje is dat geworden!!!

Veel liefs,
Josephine

inge van der sanden zei

De paashaas is heel mooi geworden.
Je hebt een geweldige dag met je kleinzoon gehad, dat mag je best delen. Het hoeft niet altijd over wonen te gaan.

Fijne Avond,
inge, my choicehet Moonhuis Monica zei

Ik weet er alles van Anneke, mijn twee zonen hebben allebei een autistische stoornis. Alleen waar de een tegenaan loopt, heeft de ander weer totaal geen last van en andersom ook. Twee totaal verschillende kinderen, maar zet er honderd naast elkaar, ze zullen allemaal anders zijn, ik vind het moeilijk om uit te leggen wat het precies is, het is zo breed namelijk. Ze zijn anders en horen en zien veel meer dan wij, ze zijn bijzonder, bijzondere kinderen zijn bijzonder lief!!!!
De haas is prachtig!!!

Liefs Monica

Claudia zei

Wonen is je passie maar je kleinzoon heeft PASSIE!

Anita r zei

Ondanks zijn beperkingen toch een heerlijk ventje.
Zoveel plezier samen is toch ook heel mooi.
Mooie paashaas gemaakt samen.

gr. Anita

Mirjam zei

Hoi Anneke,
Het hoeft toch ook niet altijd alleen maar over wonen te gaan. Je laat hier zien dat jouw kleinzoon heel belangrijk voor je is en dat jullie samen een dagje heel erg fijn genoten hebben. En daar laat je ons in delen, dat vind ik alleen maar heel mooi...
De paashaas is werkelijk heel erg mooi geworden, wat een kunstwerkje zeg... Fijn hoor dat Rick zo'n heerlijk dagje heeft gehad bij oma...
Ik wens je een heel mooie dag vandaag,
Lieve groet,
Mirjam

Pure & White zei

ha Anneke,

leuk zo'n berichtje!
Heb zelf ook een zoontje met ADHD waar best wel wat overlap met een autistische stoornis bij komt kijken, dus herken wel het eea..
Herken de onbevangenheid en het opgaan in dingen maar ook de pijnlijke dingen.

Lief dat je als oma zo betrokken bent, en hij het bij je zo te horen fijn heeft!

Liefs Dineke

It's me zei

Heerlijk toch.....leuk konijn hoor !!...liefs van mij...xxx..

Kom Achterom zei

Zo te horen heeft jou kleinzoon echt oog voor prachtige details! Dat is toch genieten samen de zon vangen daar wordt je gelukkig van! Echt een heerlijke genietdag en ik geniet mee van jullie dagje samen.
Fijne paasdagen
Yolanda

Barbara zei

Nou bij mij gaat het bijna nooit over wonen. Ik heb genoten van je post... de zon gevangen in trommel is gewoon heel bijzonder! Wat hebben jullie het gezellig gehad en het paashaasje is prachtig geworden.

Fijne Paasdagen.
Liefs,
B.

Marjonel M zei

Fijn dat jullie zo`n heerlijke geniet dag hebben gehad..Mijn zoon heeft ook een vorm van autisme hij red zich redelijk, en woont zins kort samen wat nooit hadden durven dromen.

Liefs, Marjonel

Roelie Steinmann zei

Wat een herkenbaar mooi verhaal. Fijn dat jullie van deze dag hebben genoten. En de paashaas is prachtig geworden.

lieve groet Roelie

STIJL bij Willeke zei

Anneke, dat maakt toch helemaal niet uit dat je iets anders verteld! Ik vind dat juist heel mooi dat je zoiets verteld en laat zien hoe jij de dingen bekijkt. Helaas weet ik er ook het een en ander van.
Het zijn hele mooie momenten die je zo op kunnen fleuren! Dat doet je altijd goed!

Groetjes Willeke

ilona zei

Een bijzondere dag met een bijzonder kind. De zon vangen voor thuis, geweldig! Je hebt er weer een paar mooie herinneringen bij, geniet er van. Groetjes, Ilona.

Eefies day zei

Wat schrijf je lief over je kleinzoon, de liefde tussen jullie lees je ervan af, wat is er mooier dan zo samen te genieten, zonnestralen vangen, dat is toch heel bijzonder!!!!!Hij zal dit zeker ook ervaren hebben en dan nog met een mooie paashaas, die je samen geknutseld hebt, naar huis...en dag met een gouden randje!!!
Prachtige post hoor Anneke.

Lieve groetjes,
Eefie

Joke zei

Wat kun je dan heerlijk genieten van je kleinkind en samen heel veel plezier hebben dat is toch prachtig.

Groetjes Joke

Corine(THUIS) zei

Wat een zorgen en verdriet, maar ook wat een liefde en plezier..
Een prachtige post Anneke!

Annet Huistuinentollerblog zei

Rick heeft een hele lieve oma. Deze kinderen zien en beleven de wereld op een andere manier. Jullie hebben in ieder geval een fijne dag gehad. Samen heerlijk genoten. Fijne paasdagen. Groetjes, Annet

Wateringen zei

Goedemorgen Anneke,

Ik kom hier op je blog via het blog van
Josephine...
En ik moet je zeggen dat je een erg mooi
en rustig blog heb..prachtig.

En ja deze post met je kleinzoontje die de
zon vangt in zijn trommel, dat vindt ik zo
schattig en zo bijzonder!
Wat fijn dat jullie het samen zo gezellig hebben, en
dat Rick het zo naar zijn zin heeft.
En die paashaas is zo leuk gemaakt..

Zelf ben ik sinds een jaar oma, en ik mag ook
zo graag met mijn kleinkindje spelen..ze heet
Sophie en wordt zaterdag 1 jaar.
Dus we hebben feest.

Anneke ik wil je blog graag volgen, en misschien kun je een keer bij mij op visite komen.

Fijne paasdagen,
Marijke
www.marijkevanooijen.blogspot.com

Krek wak wou zei

Wat hebben jullie een heerlijke dag samen gehad, Anneke! Het haasje is kei leuk gemaakt zeg! Laat de Pasen maar komen!
Fijne dagen!
X Nicole

Anoniem zei

Heerlijk zo knutselen met oma! Ik zou willen dat mijn kinderen dat konden met hun grootouders. Helaas, zij hebben dat geluk niet gehad. Ze hebben nu nog maar één oma, maar die heeft Alzheimer. En ik vind het sowieso prachtig hoeveel trots je uitstraalt over je kleinzoon met autisme. Mijn jongste heeft ADHD en zoveel begrip heeft hij van familie nooit gekregen. Daarom doet het mij zo goed om dit verhaal te lezen, chapeau!!
Geniet nog lekker van de Paasdagen met al je dierbaren!!
Liefs, Peetje

bij ELZ zei

Leuk dat jullie zo hebben genoten hebben samen! En jullie paashaas is prachtig geworden. Gezellige paasdagen! Liefs Lindy

IS Interieur Styling zei

Hoi Hoi Anneke, weet je wonen is een groot begrip. Want dat hoort bij huislijk maken, en dat doe jij door met je kleinzoon iets te maken. Dat is mijn kijk op wonen.
Zoals die prachtige Haas, hij is echt te leuk. En ja we vinden het leuk om te horen, dat jullie het samen zo gezellig hebben gehad. Ik weet dat ik ook eerst alleen maar over wonen wilde bloggen.
Maar denk dat de mensen zo'n persoonlijk bericht ook waarderen.
Juist aan alle reacties te zien.
Fijne paasdagen, Lieve groet Ingrid

Blomkje en Wenje zei

Ik vind het juist leuk, om naast de posten over wonen, ook persoonlijke stukjes te lezen. Op deze manier leren we elkaar een beetje kennen. Ik vind dit een prachtige post, zo uit het leven gegrepen. De puurheid van kinderen...prachtig! Jullie hebben het vast er gezellig gehad.

Fijne dagen

Groetjes, Pietrik

Room Seventeen zei

Even geen post over wonen....soms heb je er gewoon even behoefte aan, dus gewoon doen!
Bedankt voor je lieve berichtje op mijn blog.

Anna Luise zei

liebe Anneke,
die het heeft opgeroepen me je geschreven woorden, "de zon" hier op aarde. De zon heeft hem veel licht en warmte.
Hoe mooi .... we altijd worden eraan herinnerd dat het belangrijk is om hen te laten leven een klein kind in ons ....

Ik wens de kleine Rick die hij altijd zal mensen die begrijpen hem te vinden, want dat is het geluk van de aarde, om elkaar te begrijpen en voorzichtig, we zijn niet allemaal gelijk in onze ontwikkeling en hebben geen recht over anderen te oordelen.

Eine schöne Osterzeit, wünscht Anna
Schöne Fotos!

It Is The way of life zei

Mooi om te lezen Anneke ,en inderdaad het hoeft niet altijd over wonen te gaan .Je kleinzoon bij je te hebben is al genieten op zich dat is heel bijzonder !
Liefs Ida

AweSomeLiving By Rosita de Jongh zei

Heerlijk om zo te kunnen genieten met je kleinzoon ik begrijp dat hij graag bij je is ...denk altijd maar zo je moet eruit halen wat erin zit en niet wat er niet in zit en gewoon heerlijk van de dingen genieten die hij wel kan ...en dat doe je en daarom geniet hij zo van je ...en natuurlijk is het rot dat hij niet dingen kan en zich niet aan kan sluiten bij andere kinderen van zijn leeftijd maar hij geniet van zijn dingen en van de mensen die hem begrijpen .... je haasje is prachtig geworden ik wens je nog heel veel plezier en warmte toe een fijne week ...lieve groet rosita

www.tbezigebijtje.blogspot.com zei

Dit is ook leuk om te lezen, er is meer dan alleen wonen. Het klinkt al een hele bijzondere middag met een hele bijzondere jongen!

Lieve groet,

Miriam
't Bezige Bijtje

het Moonhuis Monica zei

Dank je wel voor je hartverwarmende reactie op mijn post, ik heb mijn moeder er ook mee aan het huilen gemaakt, was ook niet mijn bedoeling, wij praten er samen nooit zo makkelijk over, dus het kwam bij haar heel hard aan, ik ben altijd vrolijk en opgewekt. Ik ben er wel een beter mens door geworden, kijk heel anders tegen dingen aan en heb leren te relativeren.
Toch is het altijd fijn om te weten dat ik zeker niet de enige ben. Ik ben heel gelukkig met mijn bijzondere kinderen en leer veel van ze.
Nogmaals bedankt voor je lieve reactie Anneke!!

Liefs Monica

Anita zei

Hi lieve Anneke wat een mooie en hartverwarmende post. Met een zoon met klassiek autisme is dit voor mij natuurlijk heel herkenbaar.

Een bijzondere dag! enne ook een kind met autisme maakt nog een hele ontwikkeling door. Het kan dus best zijn dat hij nog wel sprongetjes voorwaarts maakt ook in contacten leggen en communicatie. We hebben dat hier ook gezien. Al gaat dat natuurlijk niet op die manier zoals mensen zonder autisme dat doen én aanvoelen. Een deel kan soms worden aangeleerd. Lekker GENIETEN van dit (extra) bijzondere ventje :-)
Groetjezz lfs mij